facebook

sayfamı beğen ;)

3 Eylül 2012 Pazartesi

Yalancı kabızlık



Yalancı kabızlık

İlk 1-2 aydan sonra bebeklerin çoğunda bu sorunu görüyoruz. Aslında kaka sert değil halen sulu ancak bebek biriktirip 3-6 günde bir toptan bu kakayı zorlanarak çıkarır. Ben bu tür bebeklere baba
ve çevre dostu diyorum, çünkü daha az bez tüketiyorlar. Nedeni bebeğin küçük güçsüz, bir de yatarak kaka yapmak zorunda oluşudur. Karın kasları zayıf, bu zorlanmalar ondan oluyor.

Sonuç olarak aslında bu bir sorun da değil çoğu zaman geçici bir durum genelde 5-6 ayda bebeğin daha büyüyüp güçlenmesi ve hareketlenmesiyle, özellikle de ek gıdalara başlamayla geçer. O yüzden zaten sulu olan bu kaka için dışkı kıvamını yumuşatıcı şuruplar vermek çok anlamsız ve gereksiz. Bazen barsak hareketlerini düzenleyici şuruplardan yardım alınabilir. Kremle kayganlaştırılmış bir kulak temizleme çuıbuğu ile makata uyarı vermek , kaka yapacağını hissettiğiniz zaman bebeği ense-omuzlardan destekleyerek yarı oturur pozisyona getirip masaj yapmanız genellikle yeter. 5-6 günden önce fitile başvurmayın. Hele de sonunda yaptığı kaka sulu ise hiç endişelenmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder